Biografie Sebastian Ohm

Sinds 2008 staat het LSO onder leiding van de ervaren saxofonist, bandleader en arrangeur Sebastian Ohm.

Naast zijn werk als docent saxofoon speelt Sebastian sinds 1993 bij “The Ramblers” en sinds 1999 bij “The Beau Hunks Saxophone Soctette”, waarvoor hij ook veel arrangementen heeft geschreven. Daarnaast speelt en arrangeert hij ook voor “The Holland Big Band” en heeft hij gewerkt voor talrijke gerenommeerde ensembles als het Metropole Orkest, het Glenn Miller Orchestra, de NDR Big Band, het Nederlands Philharmonisch Orkest, het Jazz Orchestra of the Concertgebouw, The Millennium Jazz Orchestra en diverse musicalproducties waaronder “Cabaret”, “Chicago” en “Bubbling Brown Sugar”. Ook heeft hij opgetreden met diverse artiesten als Shirley Bassey, Georgie Fame, Lee Towers, Herman Brood, Hans Dulfer, Karin Bloemen etc..

Zijn ervaring als dirigent heeft hij opgedaan bij diverse Big Bands, waarmee hij ook prijzen gewonnen heeft. O.a. de Biggles Big Band en The New Metronome Big Band stonden onder zijn leiding.

Zijn arrangementen worden prachtig vertolkt door Deborah Carter, Ken Ard en Men's Voices. Ook zijn zijn bewerkingen te beluisteren op cd’s van o.a. “The Beau Hunks Saxophone Soctette”, “The Holland Big Band”, “Jade Street Parade” en van “Bubbling Brown Sugar”.

Tijdens de laatste twee edities van “The Musical Awards” waren bewerkingen van Sebastian ook op TV te horen. Sebastian arrangeerde in opdracht van Fluxus, Centrum van de Kunsten in Zaandam de complete muziek van de musical “Alice in Fluxusland”, met meerdere uiterst succesvolle uitvoeringen in juni 2009.